You have to be odd….

Zo na een lange tijd weer eens een oneliner. Deze keer van Dr Seuss, een amerikaanse stripfiguur. “You have to be odd to be number one.”
Een zin die we op de dag van vandaag zeker nog goed kunnen gebruiken. In heel veel dingen moeten we op één of andere manier alles het zelfde doen of dezelfde persoon te zijn. Waarom? Wij geloven dat ieder mens uniek is en daarom ook anders in het leven staat. En omdat we uniek zijn is er ook maar één iemand op deze wereld die doet, denkt en zegt zoals jij. Dat betekend dat je misschien als vreemd wordt gezien soms maar dan ben je wel authentiek. En geen meeloper.
In mijn werk als coach maar ook als opticien zie ik zo vaak dat in een bedrijf iedereen het zelfde moet denken en doen. En in een stukje ga ik daar zeker in mee, maar jij bent jij en ik ben ik. Mijn coach benadering is afgestemd op de coachee, de persoon die coaching krijgt. Daar past niet een bepaalde methode ofzo bij. Ook als opticien zie ik dat bedrijven robots wil hebben, hersenloze en schaapachtige mensen zo kunnen ze de meeste omzet halen. Omzet moet zeker gehaald worden, maar wel op een menselijke en eerlijke manier. En niet heel veel zeggen en weinig doen.

Succes en fijne vakantie

Miquel

You may also like...

Reacties gesloten.